Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

30.4.2024.

01. svibnja 2024. počinje šesta sezona organiziranog posjećivanja Tvrđave sv. Nikole

01. svibnja 2024. počinje šesta sezona organiziranog posjećivanja Tvrđave sv. Nikole

Ulaznice se mogu kupiti u Info centru tvrđave na adresi
Obala dr. Franje Tuđmana 4, u Šibeniku
ili online na : https://shop.kanal-svetog-ante.com/hr

Polasci brodova u predsezoni su organizirani 2 puta dnevno, u 10:00 i u 12:30, a kreću sa šibenske rive, točno preko puta Info centra. Tijekom posjeta Tvrđavi sv. Nikole u trajanju od 2 sata upoznat ćete povijest najimpresivnije morske utvrde na Mediteranu koju je UNESCO 2017. zaštito kao spomenik svjetske kulturne baštine. Nalazi se na izlazu iz Kanala sv. Ante u Šibeniku, u zaštićenom prirodnom okruženju ušća rijeke Krke. Na brodskoj vožnji do tvrđave upoznat ćete i brojne prirodne i kulturno-povijesne znamenitosti Značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku.

Predviđeno razgledavanje Tvrđave sv. Nikole traje 50 minuta, a posjetiteljima su na raspolaganju pratitelji i multimedijalni vodiči na osam svjetskih jezika koji na točno određenim točkama pružaju informacije o lokaciji, uključujući i videa, točke proširene stvarnosti (AR) i video igricu koje su podjednako zanimljive svim generacijama.

Na povratku s Tvrđave sv. Nikole, posjetitelji mogu uživati u pogledu te koristiti vrijeme za fotografiranje predivne panorame grada Šibenika i Kanala sv. Ante, koji je ujedno i kontaktna zona spomenika pod zaštitom UNESCO-a.

U cijenu je uključen:

  • prijevoz brodom,
  • ulaznica na tvrđavu,
  • pratitelj na brodu i tvrđavi te
  • razgledavanje Tvrđave sv. Nikole uz višejezični mobilni vodič.

 

Veselimo se vašem posjetu!