Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Značajni krajobraz Vodeni tok i kanjon Čikole

Kako stići (Prijedlog obilaska)

Prijedlog obilaska
  1. Krenite iz Drniša ili iz zaseoka Knezovi 3 km nizvodno od Drniša na desnoj strani rijeke. Hrabro zakoračite u vodu i doživite avanturu zvanu kanjoning. Obvezno budite u pratnji stručne osobe (planinarskog vodiča). Spremite se za spuštanje po užetu, skakanje sa 5 m visokih stijena u jezerca, umivanje pod slapićima i susret s mnogobrojnim žabama. Za obilazak preporučujemo početak ljeta, dok još ima vode, ili ranu jesen. Očekujte da ćete biti potpuno mokri osim ako idete usred ljeta
    kada je rijeka bezvodna. Kraj obilaska je na cesti/mostu Pakovo Selo – Ključ.
  2. Opremite se penjačkom opremom, stručnim vodstvom i s dosta hrabrosti te krenite na najljepše stijene u Šibensko-kninskoj županiji. Krenite uzvodno, s miljevačke strane na cesti Pakovo Selo – Ključ. Najidealnije stijene za penjanje su one s desne strane rijeke, lijepo vidljive s mosta. Obvezno ponesite dovoljno vode.
  3. Ukoliko ste u potrazi za netaknutom prirodom i želite osjetiti pravu navalu adrenalina i pritom doživjeti ljepotu kanjona krške rijeke Čikola iz sasvim druge, posebne perspektive vožnja zip – lineom preko kanjona Čikole je jedinstvena prilika za vas. Riječ je o atrakciji gdje posjetitelji prelaze s jedne na drugu stranu kanjona niz čelično uže, osigurani pojasom, a cilj je viseći i jureći poletjeti zrakom. Cijela avantura uključuje i obuku od strane instruktora. Zip-line poligon postavljen je na najvišem i najatraktivnijem dijelu kanjona Čikole, a ima čak tri zasebne linije ukupne duljine 1,4 km koje povezuju suprotne strane kanjona.

Vodeni tok i kanjon Čikole karta