Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

17.1.2024.

19. Noć muzeja u posjetiteljskom centru ,,Kanal sv. Ante'

Najavljujemo sudjelovanje posjetiteljskog centra ,,Kanal sv. Ante'' na nacionalnoj manifestaciji ,,Noć muzeja 2024.'' u petak 26.siječnja 2024. od 10 do 18 sati uz besplatne ulaznice za sve posjetitelje centra.

Iz Hrvatskog muzejskog društva- organizatora 19. manifestacije Noć muzeja ističu:,,Tema 19.  Noći muzeja je – MUZEJI I NOVA PUBLIKA, odgovarajuća je u vremenu traženja novih generacija za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima, u kojima će i sami sudjelovati i temama koje će angažirano odgovoriti na sve zahtjevnije izazove novih generacija i vremena u kojem živimo. Traženje muzejskih stručnjaka za adekvatnim programima, modelima suradnje i prezentacije sadržaja u kojima će različiti segmenti publike zadovoljiti svoje potrebe, nakon različitih kriza koje su prošle ili kojima svjedočimo, klimatskih promjena, održivog i uravnoteženog razvoja, te različitih izazova i nesigurnosti s jedne strane i potrebe čovjeka za novim spoznajama, doživljajima, edukacijom i u konačnici zabavom s druge strane. 19.  Noć muzeja koncipirana je kao dinamična manifestacija s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici i posebno u tom kontekstu razvoj Nove publike, novih programa i razvoj muzeja, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje muzejskih i drugih institucija s organizacijama civilnog društva, razmjenu znanja i općenito razvijanje partnerstva.

U tom smislu utjecaj muzeja u stvaranju Nove publike ili na formiranje stavova novih generacija o globalnim temama čovječanstva je ogromno, kao i tema važnih za opstojnost i održivi razvoj lokalnih zajednica.''