Zlatna boula za izniman doprinos razvoju održivog turizma

20. prosinca 2018.

Povodom Dana turizma Šibensko–kninske županije u šibenskoj Gradskoj vijećnici, treću godinu zaredom, dodijeljene Zlatne boule turističko-ugostiteljskim djelatnicima županije koji su svojim radom doprinijeli unaprjeđenju turističke ponude i podizanju njezine kvalitete u 2018. Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije dodijeljena je Zlatna boula za izniman doprinos razvoju održivog turizma.

Nagrade su i ove godine dodijelili šibensko- kninski župan Goran Pauk ujedno i predsjednik Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić. Zlatnu boulu za doprinos razvoju održivog turizma u ime Javne ustanove Priroda ŠKŽ preuzela je ravnateljica mr.sc. Anita Babačić Ajduk.

“Pozicionirali smo se u jednu od najperspektivnijih turističkih destinacija u Republici Hrvatskoj i to ne samo zbog svog velikog turističkog potencijala u prirodnim i kulturnim bogatstvima već upravo zbog ljudskih potencijala koji svojim predanim radom, angažmanom i entuzijazmom uspješno odgovaraju na izazove turističkog poduzetništva i zahtjeve današnjih gostiju te su među najzaslužnijima za fantastične turističke rezultate kojima se iskreno ponosimo”, kazao je župan Pauk prilikom dodjele.

Svečanost je svojim nastupom uveličala klapa „Sebenico“ te su zaslužnim turističko – ugostiteljskim djelatnicima uručena ukupno 23 priznanja od čega 3 posebna priznanja.

Grad Skradin dobio je tako Zlatnu boulu za gastro destinaciju 2018. godine, a za autetničnu primorsku destinaciju nagrađen je otok Prvić. Za inovativne i kreativne agencijske programe nagrađena je Agencija Bisage iz Jezera, a za doprinos i promociju aktivnog turizma Turističkoj agenciji Karika iz Vodica. Za doprinos kulturnom, gospodarskom i turističkom napretku grada i županije Zlatnu boulu dobila je Tvrđava kulture Šibenik.

Najdomaćin je obitelj Perković i njihovi Apartmani Mediteraneo, a za doprinos razvoju nautičkog turizma županije nagrađena je marina D-Marin Mandalina. Za doprinos razvoju i promociji autohtone gastro ponude ove je godine nagrađena konoba Vinko, Vinka Krnića, nagrađena je i gastro ponuda restorana Cantinetta te agroturizam Galjin dvor.

Zlatnu boulu za mali boutique heritage hotel 2018. godine dobio je hotel King Krešimir IV, najbolji je obiteljski hotel Borovnik, a mali kamp Jasenovo. Chef godine je Vjeko Bašić, turistički vodič Mia Deković, a za doprinos brendu destinacije nagrađen je Deni Design Daniela Hrga.

Posebno priznanje dobila je inovativna interpretacija baštine destinacije projekta „Mračna strana srednjovjekovnog Šibenika“, tradicionalna manifestacija 2018. godine je regata Latinsko idro, a inovacija godine OK Klupa Studija Idearium.

Uspješni chef i vlasnik restorana Pelgrini s Micehlinovom zvjezdicom, Rudolf Štefan Zlatnu boulu dobio je za izuzetnu promociju vrhunske gastronomije za manifestaciju Chef’s stage, dok je za osobit doprinos gastrobrendu destinacije nagrađen restoran Fešta, a manifestacijom godine proglašena je šibenska Adventura.