Zaštićene prirodne vrijednosti županije predstavljene na prvom virtualnom turističkom sajmu ITB Berlin NOW

9. ožujka 2021.

Međunarodni turistički sajam u Berlinu  je najznačajnija B2B platforma i odlična prilika za susrete poslovnih partnera. Među najvećima je u svijetu i odražava se još od davne 1966.

U prethodnom razdoblju fizički je brojio oko 10.000 izlagača  iz 190 država, te oko 160.000 posjetitelja, predstavljajući najnovije trendove u turizmu kao i prognoze za sljedeću sezonu.

Sajam je 2020. po prvi puta morao biti potpuno otkazan zbog pandemije korone, a ove godine od 09. do 12. ožujka održava se  digitalno u internetskom formatu.

Ovaj virtualni sajam usmjeren je isključivo na specijaliziranu publiku. U planu su tri tematske točke: sadržaj, poslovanje i umrežavanje.  Raspravljat će se i o novim trendovima putovanja za vrijeme i u post korona vremenu te o održivom turizmu.

Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije na ovom virtualnom međunarodnom turističkom sajmu sudjeluje u suradnji s Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije.

Cilj ove aktivnosti je prezentacija zaštićenih prirodnih vrijednosti Šibensko-kninske županije i uspostava izravnih kontakata s međunarodnim organizatorima putovanja.

U prezentacijskom paketu zakupljena  je i mogućnost korištenja besplatne voucher ulaznice za goste, koju svi zainteresirani mogu koristiti kako bi posjetili sajam:

https://www.itb-now.com/

Svi zainteresirani posjetitelji koji žele posjetiti ovaj virtualni sajam mogu zatražiti besplatnu voucher ulaznicu putem maila: info@kanal-svetog-ante.com

Predstavljanje zaštićenih područja prirode na međunarodnom turističkom sajmu dio je projektne aktivnosti promocija i vidljivost odredišta prirodne baštine u sklopu projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku – 2. faza“ , vrijednog  26,5 mil. kuna,  kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.