U Kanalu sv. Ante održan 1. Šibenski sprint triatlon

10. rujna 2018.

U nedjelju, 9. rujna održan je prvi Šibenski sprint triatlon na jedinstvenoj lokaciji. Plivalo se, bicikliralo i trčalo u Kanalu sv. Ante, odnosno na tamošnjoj šetnici, u okruženju tvrđave sv. Nikole, koja je od lani uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a.

Na prvom Šibenskom sprint triatlonu, u organizaciji Triatlon kluba Šibenik, sudjelovalo je ukupno 120 natjecatelja, a osim sprint triatlona (750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikle, 5 kilometara trčanja), prije glavne triatlon utrke održan je i dječji akvaton (plivanje i trčanje) u dva uzrasta, kao i pet kilometarska trkačka utrka za građanstvo, koja je privukla više od 30 trkača.

Kao prvi pobjednik 1. Šibenskog sprint triatlona ostat će upamćen Ivan Gobin iz TK-a Zadar, slavivši ispred Dalibora Vujevića iz TK Swibir i Srđana Latinoviča iz TK-a Split. Kod natjecateljica je, pak, najbrža bila Jelena Tomašević iz TK-a Herceg Novi, drugo mjesto zauzela je Karmen Kostanić Jurić iz ZTŠ-a (Zagreb), dok je treća bila Iva Perinić iz TK-a TNT Zadar. Što se tiče domaćih snaga, najbolje plasirani član TK-a Šibenik bio je Dino Belakušić koji je zauzeo peto mjesto.

U utrci šafeta slavila je ekipa ‘Ironman Šibenik’ (Dragan Novković, Tonko Juras, Ivan Dželalija), ispred ekipe ‘Nezgodni’ (Roko Golubovac, Ivica Mesarić, Tomislav Lokas) i ‘Ekipe iz osnovne’ (Vice Perica, Josip Juras, Pjero Šare).

Sudionike je posebno očarala lokacija i mjesto održavanja natjecanja, kako kopnenog tako i vodenog dijela. Uz lijepo vrijeme i odličnu organizaciju na jednom specifičnom prostoru zaštićenog krajobraza, ekipa je pokazala odličnu fizičku spremu, ali i spremnost na druženje nakon završenih utrka. Po svemu sudeći, ovo je samo tek početak još jedne lijepe sportske tradicije u Šibeniku.