Svečano predstavljanje rezultata 19 EU projekata u Slavonskom Brodu

11. studenoga 2014.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u Slavonskom Brodu predstavljanje rezultata provedbe projekata iz 2. poziva Sheme dodjele bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa regionalne konkurentnosti 2007.-2013. (IPA IIIC).  

11 projekata poslovne infrastrukture i 8 projekata turističke infrastrukture ukupne vrijednosti 21,24 milijuna eura, rezultirali su sa više od 370 novih radnih mjesta te 94 sezonska ili povremena radna mjesta, 68 novoosnovanih ili proširenih poduzeća, s tri nova poduzetnička inkubatora u kojima su izgrađena i uređena 43 poslovna prostora na više od 5500 metara četvornih, a osigurano je gotovo 600 parkirnih mjesta. Broj posjeta potpomognutim kulturnim i turističkim mjestima povećao se za oko 300 tisuća. Istodobno, izgrađeno je više od 7 km cesta unutar poslovnih zona, uređeno je više od 130 km turističkih cesta i staza, te 3480 m2 prostora turističke infrastrukture.

Među tih 19 projekata poslovne i turističke infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od 163 milijuna kuna predstavljeni su i rezultati našeg projekta „Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku“.

Predstavljanju je nazočio Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar  regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.
„Bespovratna sredstva kojima su financirani ovi projekti bila su namijenjena jačanju slabije razvijenih područja u Hrvatskoj. Danas svjedočimo njihovim rezultatima, među kojima su najznačajnija nova radna mjesta u osam županija – Osječko-baranjskoj, Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj, Ličko-senjskoj, Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj i Virovitičko-podravskoj. Ulaganja po županijama iznose od 7,3 do 33,2 milijuna kuna, a projekti su pojedinačno vrijedni između 3,9 i 12,6 milijuna kuna”, kazao je ovom prigodom potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić ističući da u novom financijskom razdoblju Hrvatskoj stoji na raspolaganju 10,7 milijardi eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. “To je prilika za novi razvojni ciklus”, zaključio je potpredsjednik Grčić.