Ronilački vodič podmorjem Šibensko – kninske županije na specijaliziranom sajmu Dive Travel Show

26. ožujka 2012.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Madridu je 24. i 25. ožujka 2012. godine predstavilo hrvatsku ronilačku ponudu na sajmu ronjenja Dive Travel Show u Madridu. U ponudi je predstavljen  i Prvi ronilački vodič Šibensko – kninske županije – Ronjenje u najčudesnijem dijelu sredozemlja.

Sajam ove godine bilježi povećanje broja izlagača u odnosu na prošlu godinu sa 187 na 200 te posjetitelja sa 8.500 na 11.000.  Prema procjenama organizatora 75% posjetitelja su ronioci. Također, površina prošlogodišnjeg izložbenog prostora sajma od 2.000m2 povećana je za dvostruko povećana na 4.000m2

Ovo je četvrto izdanje specijaliziranog ronilačkog sajma, na kojem je Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Madridu nastupilo treći put, a tema ovogodišnjeg hrvatskog nastupa bila je „Potopljeni brodovi u Mediteranu“.  U sklopu programa, Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Madridu održalo je prezentaciju ronjenja u Hrvatskoj s naglaskom na potopljene brodove duž cijele obale. Prošle godine Hrvatska je na ovom sajmu bila zemlja partner s Hrvatskom gospodarskom komorom kao suizlagačem, a ove je godine zemlja parnter bio Egipat.

Brojnim posjetiteljima predstavljena je hrvatska ronilačka ponuda, podijeljeni su promidžbeni materijali i informacije, koje su se osim uz ronjenje, odnosile na upite o hrvatskoj prirodnoj i kulturnoj baštini, općoj turističkoj ponudi te izravnim letovima koje Španjolsku povezuju s hrvatskim odredištima. Sudjelovanje na ovom sajmu potvrdilo je potencijal za razvoj ovog turističkog segmenta segmenta putovanja te potrebu predstavljanja Hrvatske i kao ronilačkog odredišta koje nudi brojne kulturne i prirodne atrakcije.