Promocija prvog ronilačkog vodiča Šibensko – kninske županije RONJENJE U NAJČUDESNIJEM DIJELU SREDOZEMLJA

8. studenoga 2011.

U utorak, 08. studenog, s početkom u 13 sati, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić” održati će se promocija ronilačkog vodiča Šibensko – kninske županije RONJENJE U NAJČUDESNIJEM DIJELU SREDOZEMLJA.

Izrada prvog Ronilačkog vodiča za Šibensko-kninsku županiju realizirala se kroz Projekt COAST Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Javnom ustanovom Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije te Sekcijom ronilačkog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Predstavnici ronilačkih centara i NP „Kornati” dopunili su vodič vlastitim fotografijama, podatcima o važnim i vrijednim ronilačkim lokacijama te savjetima temeljenim na dosadašnjem iskustvu te tako doprinijeli još većoj kvaliteti i stručnosti vodiča.

Ronilački vodič ima svoju edukativnu i promotivnu zadaću. Ovaj vodič je vrijedan alat pri promociji ronilačkog turizma u Županiji koji već duži niz godina bilježi rast zbog iznimne bistrine i bogatstva podmorja u akvatoriju Šibensko-kninske županije te privlači sve veći broj zaljubljenika u morske dubine na obalu i otoke šibenskog područja.
Osim razvoja turizma, Vodič će uputiti i na potrebu očuvanja bogate i raznovrsne podmorske bioraznolikosti te ukazati na potrebu njenog očuvanja i zaštite.

Ronilačkim vodičem cilj je educirati djelatnike ronilačkih centara o tipovima staništa, karakterističnim i zaštićenim vrstama te postojećoj bogatoj morskoj flori i fauni koju susreću u morskim dubinama. Želja je obučiti ronioce da znaju interpretirati ono što vide u svijetu podmorja te na taj način osnažiti i promovirati sve popularniji ronilački turizam u Šibensko-kninskoj županiji.