Projektnu dokumentaciju za turističku valorizaciju kanala sv. Ante izrađivat će arhitekt Nikola Bašić

13. srpnja 2010.

Ugovor o izradi projektne dokumentacije za pješačku stazu kroz kanal Sv. Ante, UNDP (United Nations Development Programme) je potpisao s gospodinom Nikolom Bašićem ispred Marina projekta d.o.o. iz Zadra koji je poznat po svojim projektima kornatski križevi, pozdrav suncu, morske orgulje i mnogim drugim.
UNDP je u suradnji s Javnom ustanovom “Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko – kninske županije”, raspisao natječaj za izradu projektne dokumentacije za pješačku stazu kroz kanal Sv. Ante. Evaluacijska komisija za tehničko rješenje između prijavljenih ponuđača  je odabrala Marina projekt d.o.o.
Izradu geodetske podloge za navedeni projekt dobila su „Geodetska mjerenja“ d.o.o. iz Šibenika
Izrada glavnog projekta  iznosi 73.000 $ (bez PDV-a), dok izrada geodetske podloge iznosi 4.000 $ (bez PDV-a). Navedenu projektnu dokumentaciju  u ukupnom iznosu od 77.000 $ (bez PDV-a) u potpunosti će  financirati UNDP kroz projekt COAST.
Javna ustanova za navedeni projekt je dobila tehničku pomoć za izradu aplikacije za financiranje iz europskih fondova iz programa IPA IIIC. U slučaju da se navedeni projekt prihvati, odobrenje sredstava za realizaciju projekta turističke valorizacije kanala Sv. Ante se očekuje  sredinom 2011. godine.