Predstavnici UNDP-a u obilasku šetnice u Kanalu sv. Ante

27. rujna 2013.

Danas, dok Šibenčani uživaju u čarima šetnice u kanalu sv. Ante, rijetki se sijećaju da je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj davne 2008. godine prepoznao važnost ovog projekta i tek osnovanu Javnu ustanovu kao partnera. Upravo je UNDP učinio prvi korak prema realizaciji uređenja šetnice i financirao cjelokupnu dokumentaciju za radove na šetnici u kanalu sv. Ante i tako stvorio predispozicije za apliciranje projekta na predpristupne fondove EU.

 Javna ustanova odužila se UNDP-u za podršku u projektu te je upravo na šetnici ugostila stotinjak djelatnika Programa Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj iz svih dijelova države. Kao i svi ostali posjetitelji šetnice oduševili su se krajobrazom i infrastrukturom koju je omogućio UNDP.

Posebno zadovoljstvo bilo je ugostiti  koordinatoricu Ujedinjenih naroda i stalnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, gospođu Louisu Vinton i gospodina Gojka Berlengija, koordinatora Projekta COAST za Područni ured Split.