Potpisan Ugovor o korištenju sredstava Ministarstva kulture za zaštitu kulturnog dobra Tvrđave sv. Nikole

13. travnja 2018.

Ugovor o korištenju sredstava za zaštitu kulturnog dobra Tvrđave sv. Nikole između Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije i Ministarstva kulture RH, kojeg zastupa ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, potpisan je 12. travnja 2018. u Šibeniku u prostorijama Konzervatorskog odjela, Uprave za zaštitu kulturne baštine.

Ugovor o korištenju sredstava u provođenju Programa kulturnog razvitka za 2018. u iznosu od 400.000 kn za program zaštite kulturnog dobra Tvrđave sv. Nikole je u ime Javne ustanove Priroda ŠKŽ potpisala ravnateljica Anita Babačić Ajduk.

Navedenim sredstvima financirati će se radovi vezani za obnovu i zaštitu Tvrđave sv. Nikole, a prema Glavnom i izvedbenom arhitektonskom projektu – Projektu zahvata za omogućavanje sigurnog posjećivanja izrađenog od strane tvrtke Marina projekt, arhitekta Nikole Bašića.

Navedena dokumentacija sufinancirana je iz projekta Turistička valorizacija Tvrđave sv. Nikole od strane EU i Šibensko-kninske županije. Zahvaljujući navedenim sredstvima za financiranje ovih radova, osim spomenute zaštite, tvrđava će se staviti u funkciju sigurnijeg posjećivanja i razgledanja kao ekskluzivno kulturno dobro pod zaštitom UNESCO-a.