Potpisan financijski sporazum sa MedPAN organizacijom za projekt „Edukativna podmorska staza u Murterskom kanalu“

31. svibnja 2012.

Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko – kninske županije aplicirala je projekt Edukativna podmorska  staza u Murterskom kanalu na natječaj za male Grantove MedPAN organizacije. Tražena sredstva u iznosu od 19.035,00 EUR (143.714,25 kn) su odobrena i Financijski sporazum je potpisan 31. svibnja 2012.
Prva podmorska edukativna staza u Hrvatskoj biti će smještena u Murterskom kanalu. Namijenjena je inicijaciji odraslih i djece u otkrivanju mediteranskog podmorskog svijeta kroz kontakt i uranjanje u još nezagađenu primorsku zonu. 

Opći cilj projekta je očuvati morska zaštićena područja u Šibensko – kninskoj županiji, povećati svijest o zaštiti morskih područja te poboljšati kvalitetu turističke edukativne ponude za posjetitelje. Specifični cilj projekta je poboljšati edukativnu infrastrukturu i sustav upravljanja u svrhu edukacije posjetitelja i promocije selektivnih oblika aktivnog i edukativnog turizma te srodnih usluga na području morskih zaštićenih područja i Natura 2000 lokaliteta u Šibensko-kninskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 26.505,00 EUR (200.112,75 kn).

Projekt sufinanciraju:
MedPAN organizacija
MAVA FOUNDATION
FOUNDATION PRINCE ALBERT II DE MONACO
FFEM (Fonds Français pour l’Environnement Mondial)