Kamp projekta Dinara back to LIFE

8. rujna 2021.

U Ekološkoj stanici Vrlika započeo je edukativno-volonterski kamp projekta Dinara back to LIFE na kojem 18 studenata uči o revitalizaciji prirodnih staništa i naučeno primjenjuje u praksi.

Na kampu sudjeluju studenti agronomije, šumarstva, biologije, krajobrazne arhitekture, geografije, ekološke poljoprivrede, geofizike i geologije iz cijele Hrvatske te brojni domaći te ESS volonteri, kao i koordinatori udruge BIOM, predavači iz MINGOR-a, Hrvatskih šuma, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, javnih ustanova za zaštitu prirode, LAG-a Cetinska krajina i dr. Kamp će potrajati dva tjedna, do 19. rujna i u tom će razdoblju budući stručnjaci na području zaštite prirode usvojiti teorijska i praktična znanja o restauraciji travnjaka i održivom upravljanju. Jutra su rezervirana za edukaciju gdje se studentima predstavljaju teme važne za planiranje upravljanja, zatim konzervacijska biologija i njena primjena na primjeru projekta Dinara back to LIFE, kojoj je cilj očuvanje biološke raznolikosti, odnosno očuvanja raznolikog života na zemlji, temeljeno na prirodoslovnim i društvenim znanstvenim granama. Dinara back to LIFE je konzervacijski projekt koji stremi tome da se prirodu očuva kroz održivo korištenje.

Upravo o izazovima upravljanja zaštićenim područjima u Šibensko-kninskoj županiji danas im je prezentaciju održala ravnateljica Javne ustanove Priroda šibensko-kninske županije mr.sc. Anita Babačić Ajduk i Voditeljica službe stručnih poslova Tina Dragutin Burić.