DANI LOKALNOG ANGAŽMANA NA PODRUČJU NEKADAŠNJE VOJARNE MINERSKA U ZNAČAJNOM KRAJOBRAZU KANAL LUKA U ŠIBENIKU

3. listopada 2016.

U Šibeniku od 23. do 25.rujna 2016.god., u organizaciji Sobe Daš(Društvo arhitekata Šibenik) i Zavičajne škole, održali su se drugi Dani lokalnog angažmana.

Dani lokalnog angažmana su održani kroz trodnevno događanje koje je okupilo sudionike različitih struka kako bi se kroz radionicu,predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme te ispitati različite mogućnosti korištenja javnog prostora i revitalizacije napuštenih objekata koji se nalaze na području nekadašnje vojarne Minerska u značajnom krajobrazu Kanal luka u Šibeniku.

Radionica je započela 23.09.2016.god. terenskim obilaskom vojarne Minerska uz stručno vodstvo ravnateljice Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Anite Babačić Ajduk s osvrtom na današnje stanje, položaj i status Minerske kroz realizaciju projekta Kanal sv. Ante II faza tj. uspostavu posjetiteljskog centra za tvrđavu sv. Nikole i Kanal sv. Ante.

Predavanja su proveli stručnjaci iz područja arhitekture,antropologije,šumarstva na temu kritičkog turizma,urbanih vrtova,intervencije u javnom prostoru te upravljanju napuštenim prostorima.
Za kraj događanja u prostoru bivše vojne hale vojarne Minerska održana je prezentacija projekata nastalih na trodnevnoj radionici na kojoj su i građani imali priliku vidjeti različite prijedloge iskorištavanja potencijalnog prostora grada koji je trenutno izvan funkcije.