10. seminar nadzornih službi zaštićenih područja RH u Omišu

7. svibnja 2010.

X. Seminar nadzornih službi organiziran je u Omišu, u periodu 5. i 6. svibnja 2010 i to u suradnji Uprave za zaštitu prirode, Ministarstva Kulture i JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije.

Prvog dana seminara inspektorice za slatkovodno i morsko ribarstvo u Ministarstvu ribarstva RH održale su jako bitno predavanje o problematici morskog i slatkovodnog ribolova u zaštićenim područjima i o neusklađenosti propisa iz domena ribarstva i zaštite prirode.
Istoga dana izlaganja siu imali i nadzornici na temu specifičnih problema u pojedinim zaštićenim područjima kao što su bespravna gradnja, koncesijska odobrenja, i sl.
U okviru Seminara održana je edukacija za pristupnike ispitu za nadzornike, koje je održao ravnatelj JU ”Maksimir” Nenad Strizrep, dipl. iur.

Drugog dana seminara izvršen je terenski obilazak Zaštićenog područja ”Kanjon Cetine”, a i priznanje za uspješan dugogodišnji rad u zaštiti prirode uručeno je gosp. Želimiru Štahanu, dipl.ing.